Skip to main content

discovEr yoUrself

Anahtar eylem
Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Eylem türü
DiscoverEU kapsayıcılık eylemi
İlgili konu başlıkları
Avrupa Kimliği, Vatandaşlığı ve Değerleri; Gençlik Çalışmaları; İstihdam Edilebilirlik ve Girişimcilik
Proje numarası
2022-1-TR01-KA155-YOU-000102963
Proje süresi
30.04.2023 - 29.10.2024
Ortak ülkeler
Avusturya, İtalya, İspanya

Amacımız, gençlere kuruluşumuzda ulusal ve uluslararası düzeyde yürütülen proje ve faaliyetler hakkında fikir vermek ve onları öğrenmelerini teşvik edecek, yeterliliklerini ve becerilerini geliştirecek proje faaliyetlerine dahil etmektir. Bazı gençler için bu, sosyal hayatın zorluklarını ve fırsatlarını tanıyabilecekleri ve uluslararası ve kültürlerarası bir ortamda yaşayabilecekleri ilk deneyim olacaktır. Faaliyet planı gençlerin motivasyon ve beklentilerine göre tasarlanacaktır; örneğin daha fazla deneyime sahip olan ve daha fazla öğrenmek isteyen gençler farklı faaliyetlere katılmaya yönlendirilecektir; uzun vadede bu eşsiz deneyimden sonra dünyaya bakışlarını genişletmelerine ve kendi geleceklerinin kontrolünü ellerine almalarına yardımcı olmak istiyoruz. Gençlerin kendi çevreleri dışında gerçekleşen sosyal içerikli diğer konulardan haberdar olmalarını sağlamak istiyoruz. Gençlerin sadece yeni bir kültür hakkında bilgi edinmelerini değil, aynı zamanda başkalarına daha iyi bir gelecek sağlamanın ne kadar zenginleştirici olduğunu bizzat deneyimlemelerini sağlayacağız.

Proje faaliyetleri gençleri fikir ve görüşlerini diğer insanlarla paylaşabilen bireylere dönüştürecek. Bu süreç boyunca proje faaliyet planında belirlenen faaliyetlerde yer alacaklardır. Empati, özgüven, farklı bakış açılarına ve kültürel geçmişe saygı gibi iletişim ve sosyal becerilerini artırıcı faaliyetlere dahil olacaklar. Ayrıca kendi kültürlerini tanıtacak ve daha az imkana sahip gençler olarak deneyimlerini paylaşacaklar. Süreçlerinin sonunda, farklı kültürel ve sosyal geçmişlerden gelen insanlara yönelik topluluk faaliyetleri ve etkinlikleri planlamalarını ve yönetmelerini sağlayacak bazı beceriler edinmiş olacaklardır. Proje, gençlerin katılımını teşvik etmeye ve gençlerin, özellikle de daha az imkana sahip olanların ihtiyaçları konusunda farkındalık yaratmaya odaklanacaktır.

İzolasyon ve yalnızlık yaşayan veya bazı durumlarda toplum tarafından ayrımcılığa maruz kalabilen daha az fırsata sahip gençlerin karşılaştığı toplumsal ihtiyaçları ve zorlukları ele almak için destekleyici bir kuruluş olmak istiyoruz. Bu gençlerin ihtiyaçlarını görünür kılmak ve onlara bu engelleri aşmak için yeni beceriler ve yeterlilikler edinme fırsatı vermek istiyoruz. Kendilerini güçlendirme ve özgüven ya da yabancı dil becerileri, kültürlerarası farkındalık gibi sosyal becerilerini artıracaklar. Bu deneyim sayesinde gençler, başka bir ülkedeki dezavantajlı grupların karşılaştığı sosyal ihtiyaçlar ve zorluklar hakkında daha iyi bir farkındalık kazanacaklar. Uzun vadede, gençleri yeni iş fırsatları bulmalarına yardımcı olabilecek yeni beceri ve yetkinliklerle donatmayı ve daha kapsayıcı bir toplum inşa etmek için gençlerin aktif vatandaşlar olmalarını desteklemeyi amaçlıyoruz.