Skip to main content

Volunteering for Peace

Anahtar eylem
Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Eylem türü
Gençlik Projeleri
İlgili konu başlıkları
Yeni Yenilikçi Müfredat/Eğitim Yöntemleri/Eğitim Kurslarının Geliştirilmesi; Mültecilerin Entegrasyonu; AB Vatandaşlığı, AB Bilinci ve Demokrasi
Proje numarası
2018-3-ES02-KA105-012105
Proje süresi
01.01.2019 - 31.05.2019
Ortak ülkeler
Türkiye, Bulgaristan, Estonya, Almanya, Yunanistan, İtalya, Letonya, Kuzey Makedonya, Portekiz, İspanya

'Barış için Gönüllülük' Avrupa Semineri, 10 ülkedeki 13 STK'dan aralarında direktörler, proje yöneticileri ve eğitimcilerin de bulunduğu 18 gençlik çalışanının yanı sıra gönüllüleri ve stajyerleri bir araya getirdi. Seminer, Avrupa düzeyinde yaygın öğrenme ve gönüllülükle ilgilenen gençlik çalışanları ve STK'lar arasında işbirliği ve ağ oluşturmayı teşvik etmeyi amaçlamıştır.

Seminerin üç genel hedefi vardı:
1. Yaygın öğrenme ve gönüllülük alanında gençlik çalışanları ve STK'lar arasında işbirliği ve ağ oluşturmayı kolaylaştırmak.
2. Barışla ilgili konular ve gençlerin toplumsal zorlukların üstesinden gelmedeki rolü hakkında fikir alışverişini teşvik etmek.
3. Genç gönüllüleri, toplumlarında barışı teşvik ve inşa etmede lider olmaları için daha iyi desteklemek.

Dört özel hedef belirlenmiştir:
1. Barış kültürü ve barış eğitimini anlamak ve bunların katılımcı kuruluşlardaki uygulamalarını incelemek.
2. Gönüllüleri desteklemek için çatışma yönetimi ve şiddet içermeyen iletişim tekniklerini öğrenmek.
3. Barış içinde yaşamak ve barışı inşa etmek için gerekli becerileri belirlemek, geliştirmek ve tanımak.
4. Avrupa Gönüllü Hizmetinde (AGH) yer alanlar da dahil olmak üzere genç gönüllülere yönelik fırsatların sağlanmasında kapsayıcılık, katılım ve etki değerlendirmesinin iyileştirilmesi.

Seminer, gençlik çalışanlarına gönüllülerin barış inşacıları olmalarını desteklemeleri için ilham verdi ve gönüllü yönetimi, liderlik gelişimi ve etki değerlendirmesi için yenilikçi araçlar sağladı. Katılımcılar, çatışma yönetimi, şiddet içermeyen iletişim, geri bildirim alışverişi, aktif dinleme ve eleştirel düşünme gibi barış inşası becerilerine odaklanarak yaşam boyu öğrenme için temel yeterlilikleri belirlemek ve geliştirmek üzere birlikte çalıştılar.